Inicio
Quen somos
Produtos
Compra Online
Servizos
Contacta
Onde estamos
Tenreira Tenreira leital do Trastamara Cordeiro Porco Outros

TENREIRA LEITAL DO TRASTAMARA
A Tenreira Leital do Trastámara procede dunha cabana gandeira de 1200 vacas nais de raza Loura Galega distribuídas en varias explotacións gandeiras en condicións de altura sobre o nivel do mar, humidade e temperatura, ideais para a cría do gando bovino.
A alimentación da Tenreira Leital do Trastámara está composta única e exclusivamente polo leite materno complementado con millo, herba e pastos producidos nas propias explotacións. Esta alimentación é en nosos días única e excepcional - calquera outro tipo de gando bovino é alimentado con pensos e substancias de engorde que axudan ao aumento de produción e á redución de custos - e non se ve complementada por ningún tipo de substancia que provoque o engorde artificial do gando ou o cambio de calquera das características naturais da carne: Sabor suave, cor rosada, pouca graxa entreverada, gran jugosidad e brillo, máxima terneza e agradabilísimo aroma..

A Loura Galega é a única raza cárnica con suficiente produción de leite para aleitar os tenreiros ata a súa desteta e sacrificio á idade de 9-11 meses, momento en que a carne alcanza o seu punto ideal en combinación de terneza e sabor. A xenerosa produción de leite das vacas nais evita o uso de substitutivos do leite na alimentación - como o soro habitualmente utilizado no engorde da chamada tenreira branca - e asegura a máxima calidade e terneza da carne, mentres que o millo axuda ao seu sabor pleno, a súa cor rosado intenso e ao brillo das pezas, revelador do seu equilibrio en graxas monoinsaturadas e saturadas.

A cría en liberdade do gando facilita que a carne presente unha textura natural e o xusto grao de graxa entreverada para axudar á complexidade do seu sabor. Á súa vez o sacrificio do gando a escasos quilómetros das explotacións libera á carne do negativo efecto que sobre o seu sabor, terneza e cor ten a adrenalina producida polo gando cando se ve sometido ao sufrimento do transporte en vivo prolongado que se dá noutras carnes.

A calidade xenética da Tenreira Leital do Trastámara, o seu crecemento en liberdade nun hábitat natural geoecológico privilexiado e, sobre todo, a súa exclusiva alimentación, teñen o seu reflexo nunha carne que non solta auga ao ser cociñada e de características inigualables: Sanda, de alta dixestibilidade, plenamente compensada en terneza e jugosidad, cun delicioso e persoal sabor: Equilibrado, amplo, con prolongado e moi agradable final.
RUA DO HOME SANTO, 43 - 15703 SANTIAGO DE COMPOSTELA - A CORUÑA
www.carniceriamendez.es - carniceriamendezsl@galicia.es - T 981 573 846 - M 676 675 525