Inici
Qui som
Productes
Compra Online
Serveis
Contacta
On estem
Vedella Vedella de llet de Trastamara Xai Porc Altres

VEDELLA DE LLET DE TRASTAMARA
La vedella de llet de Tràstamara procedeix d’una cabanya ramadera de 1200 vaques mares de raça Rossa Gallega distribuïdes en varies explotacions ramaderes en condicions d’altura sobre el nivell del mar, humitat i temperatura ideals per la cria de bestiar boví.
L’alimentació de la vedella de llet de Trastàmara està composada única i exclusivament per la llet materna complementada amb blat de moro, herba i pastura produïts en les pròpies explotacions. Aquesta alimentació és en els nostres dies única i excepcional –qualsevol altre tipus de bestiar boví és alimentat amb pinsos i substàncies de engreix que ajuden a l’augment de la producció i a la reducció de costos- i no és complementada per cap tipus de substància que provoqui l’engreix artificial del bestiar o el canvi de qualsevol de les característiques naturals de la carn: sabor suau, color rosat, poca grassa entremesclada, gran suculència i brillantor, màxima tendresa i agradabilíssim aroma.
La Rossa Gallega és l'única raça càrnia amb suficient producció de llet per alletar als vedells fins al seu deslletament i sacrifici a l'edat de 9-11 mesos, moment en que la carn assoleix el punt ideal en combinació de tendresa i sabor. La generosa producció de llet de les vaques mares evita l'ús de substitutius de la llet en l'alimentació - com el sèrum habitualment utilitzat en l'engreix de l'anomenada vedella blanca - i assegura la màxima qualitat i tendresa de la carn, mentre que el blat de moro ajuda al seu sabor ple, el seu color rosat intens i a la lluentor de les peces, revelador del seu equilibri en greixos monoinsaturats i saturats.
La cria en llibertat del bestiar facilita que la carn presenti una textura natural i el just grau de greix entremesclat per ajudar a la complexitat del seu sabor. Al seu torn el sacrifici del bestiar a escassos quilòmetres de les explotacions allibera la carn del negatiu efecte que sobre el seu sabor, tendresa i color té l'adrenalina produïda pel bestiar quan es veu sotmès al sofriment del transport en viu prolongat que es dóna en altres carns.
La qualitat genètica de la Vedella de llet del Trastámara, el seu creixement en llibertat en un hàbitat natural geoecológic privilegiat i, sobretot, la seva exclusiva alimentació, tenen el seu reflex en una carn que no deixa anar aigua en ser cuinada i de característiques inigualables: sana, de alta digestibilitat, plenament compensada en tendresa i sucositat, amb un deliciós i personalíssim gust: equilibrat, ampli, amb prolongat i molt agradable final.
RUA DO HOME SANTO, 43 - 15703 SANTIAGO DE COMPOSTELA - A CORUÑA
www.carniceriamendez.es - carniceriamendezsl@galicia.es - T 981 573 846 - M 676 675 525